10 Gk Question And Current Affairs For All Classes In Hindi l Politics l Agricultural l By Tajacurrentaffairs

10 Gk Question And Current Affairs For All Classes In Hindi l Politics l Agricultural l By Tajacurrentaffiars

Subscribe Our YouTube Channel:-  G.k Coverage

10 Gk Question And Current Affairs For All Classes In Hindi l Politics l Agricultural l By Tajacurrentaffiars Subscribe Our YouTube Channel:-  G.k Coverag

2020: The Current Affairs Quizzes Section Of TajacurrentAffairs aim to help every competitive exam aspirant to revise the day at ease. The updated Quizzes cover topics such as new chief Information Commissioner, new finance secretary 

Video Lectures


इस लेख में 10 महत्वपूर्ण G.k प्रश्न है प्रत्येक प्रश्न में चार विकल्प हैं एक विकल्प सही है और विस्तृत उत्तर प्रदान करता है




In this article is 10 Important G.k Question
Every Question has four provides option than one option is right and provide detailed Answer.

10 Gk Question And Current Affairs For All Classes

Q1. Which crop is sown on the largest area in India?

A. Rice
B. Wheat
C.Sugarcane

Ans. 1 Rice

Which crop is sown on the largest area in India?

Q2. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

A. Highest Railway Station
B. Longest Railway Station
C. Largest Railway Station

Ans. 2 Longest Railway Station

Q2. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

Q3. Corey Anderson who has hit the fastest ODI century in 36 balls is 
from
 
A. England

B. Australia

C. Vatican City
      
         Ans. C Australia
 
Q3. Corey Anderson who has hit the fastest ODI century in 36 balls is  from

Q4. Novak Djokovic is a famous player associated with the game of

A. Hockey

B. Lawn Tennis

C. Chess

Ans . B. Lawn Tennis

Q4. Novak Djokovic is a famous player associated with the game of




 Q.5 What is the second largest country (in size) in the world?

A. Canada

B. USA

C. China

Answer. A. Canada

Q.5 What is the second largest country (in size) in the world?

Q6. Which language is spoken in Karnataka?

A. Kannada

B. Hindi

C. Malayalam

Answer.A. Kannada

Q6. Which language is spoken in Karnataka?


Q7. The state which has the largest number of sugar mills in India is

A. Bihar

B. Uttar Pradesh

C. Punjab

Answer. Uttar Pradesh


Q7. The state which has the largest number of sugar mills in India is

Q8. The currency notes are printed in

A.
Nagpur

B. Nasik

C. 
New Delhi

Answer A. Nagpur


Q8. The currency notes are printed in


.Q9 Which country has recently joined Euro Zone as the 18th member?

A. Latvia

B. Lithuania

C. Estonia


Answer A. Latvia


Q9 Which country has recently joined Euro Zone as the 18th member?


Q10.The World Smallest Country is 

A. Russia
B. Canada 
C. Vatican City

Answer.C Vatican City

Q10.The World Smallest Country is











Thank You For Visit Our Website. If you any proble mentioned
 in Comment Box

Subscribe Our YouTube Channel:-  G.k Coverage


Post a comment

0 Comments