Current Affairs Quiz l 7 March Important Current Affairs - tajacurrentaffairs

Current Affairs Quiz ll 7 March Important  Current Affairs - tajacurrentaffairs

7 March 2020: The Current Affairs Quizzes Section Of TajacurrentAffairs aim to help every competitive exam aspirant to revise the day at ease. The updated Quizzes cover topics such as new chief Information Commissioner, new finance secretary and 
Current Affairs Quiz l 7 March Important  Current Affairs - tajacurrentaffairs



In this article is 10 Important G.k Question

Every Question has four provides option than one option is right and provide detailed Answer.


Video 


इस लेख में 10 महत्वपूर्ण G.k प्रश्न है

प्रत्येक प्रश्न में चार विकल्प हैं एक विकल्प सही है और विस्तृत उत्तर प्रदान करता है



Q1. Who among the following has been appointed as the chief Information Commissioner?

A. Devendra Yadav     B.Bimal Julka

C.Ashish Tripathi        D.NK Vaid

Answer.B Bimal Julka

Q2. Who has been appointed as the new Finance Secretary ?

A.Ajay Bhushan Pandey     B.Atanu Chakraborty
C.TV Somanathan               D.Tuhin Kant Pandey

Answer.A Ajay Bhushan Pandey

Q3. The RBI has issued a withdrawal limit of Rs 50000 for the Account holders of the which Bank ?

A.Axis                  B.HDFC
C.Yes Bank         D.Induslnd Bank

Answer.C Yes Bank

Q4. The Union Government has ordered closure of all Primary Sschool till which Date?

A.April 1st         B.March 15th
C.March 31st     D.March 21st

Answer.C March 31st

Q5. Who Among the Following is Expected to sign a bill to tackle the threat of COVID-19?

A. PM Narendra Modi   B.US President Donald Trump
C. Moon Jae-in               D. Emmanuel Macron

Answer.B US President Donald Trump

Q6. How many new planet were discovered recently by astronomers at the University of British Columbia?

A.20                          B.25
C.17                          D.10

Answer.C  17

Q7. Which International Magazine has included Indra Gandhi In the Hundred Woman of the year list? 

A.Outlook             B.TIME
C.Forbes               D.Mirror

Answer.B TIME

Q8. What is the name of NASA's rover  for Mars Mission 2020?

A.Prospect           B.Innovation
C.Call                   D.Perseverance

Answer.D Perseverance

Q9. When as international Women's day observed?

A.March 8th        B.March 7th
C.March 6th        D.March 9th

Answer.A March 8th

Q10. Which Country has refused to provide pass port to government employees under Suspension  over corruption charges?

A.Pakistan        B.Bangladesh
C.Shri Lanka    D.India

Answer.D India

Thank You For Visit Our Website. If you any problem mentioned in Comment Box

Post a comment

0 Comments