10 Most Important Current Affairs And G.k Question In English l Download Free PDF- TajaCurrentAffairs

10 Most Important Current Affairs And G.k Question In English l  Download Free PDF- TajaCurrentAffairs
10 Most Important Current Affairs And G.k Question In English l  Download Free PDF- TajaCurrentAffairs

7 March 2020: The Current Affairs Quizzes Section Of TajacurrentAffairs aim to help every competitive exam aspirant to revise the day at ease. The updated Quizzes cover topics such as new chief Information Commissioner, new finance secretary 

In this article is 10 Important G.k Question

Every Question has four provides option than one option is right and provide detailed Answer.



इस लेख में 10 महत्वपूर्ण G.k प्रश्न है
प्रत्येक प्रश्न में चार विकल्प हैं एक विकल्प सही है और विस्तृत उत्तर प्रदान करता है



Q1. Name the first woman to swim across the English Channel?

A. Arti Gupta

B. Sneh Singh

C. Ujwala Rai

D. None of the above

Ans. A Arti Gupta

Q2. Youngest woman to climb Mount Everest two times in India?

A. Omana

B. Dicky Dolma

C. Faria

D. None of the above

Ans. B Dicky Dolma

Q3. First woman to pass MA in India.

A. Leila Seth

B. Kadambani Bose

C. Thresia

D. Chandra Mukhi Bose

Ans. D  Thresia

Q4. Name the first woman who became doctor in India?


A. Kadambini Ganguli

B. Cornelia Sorabji

C. Ujwala Rai

D. Anita Bose

Ans. A Kadambini Ganguli

Q5. First woman to circumnavigate or sail round the world?

A. Anna George

B. Sucheta Kriplani

C. Ujwala Rai

D. None of the above

Ans. C Ujwala Rai

Q6. Name the first woman who became the Speaker of Lok Sabha in India?

A. Mrs Sarojini Naidu

B. Mrs Shanno Devi

C. Leila Seth

D. Reita Faria

Ans. B Mrs Shanno Devi

Q7. First woman who received a Sena Medal in India?

A. Dicky Dolma

B. Santosh Yadav

C. Bimla Devi

D. Kiran Devi

Ans. C Bimla Devi

Q8. First woman editor of English newspaper in India?

A. P.K. Thresia

B. Dina Vakil

C. Anna Chandi

D. None of the above

Ans. B Dina Vakil


Q9. Name the first woman who became the advocate in India?

A. Cornelia Sorabji

B. Arti Shah

C. Kamla Devi

D. None of the above

Ans. A Cornelia Sorabji

Q10. The woman who became first IAS officer in India?

A. Anna George Malhotra

B. M. Fatima Biwi

C. Kiran Bedi

D. None of the above

Ans. A Anna George Malhotra


                                          Download PDF
                                                      
 https://buzz99web.com/f/i/dT635ec4


Thank You For Visit Our Website. If you any problem mentioned in Comment Box

Post a comment

0 Comments