Top of the Current Affairs of the Day: 17 January 2020 Latest Current Affairs In English-Tajacurrentaffairs.xyz

Top of the Current Affairs of the Day: 17 January 2020 Latest Current Affairs In English

Read 17 January 2020 Current Affairs. Today Latest Current Affairs (17th Jan 2020) | Daily, Weekly, Monthly Current Affairs Quiz  for all Competitive Exams (UPSC, SSC, Banking and More) by Taja current affairs 

Top of the Current Affairs of the Day: 17 January 2020 Latest Current Affairs In English

Top Of the Current Affairs Question Answer

Q1. “The Global Risks Report 2020” was recently released by?

(a) World Bank

(b) World Economic Forum

(c) World Trade Organization

(d) Economic Intelligence Unit

Answer. B

Q2. Union Culture and Tourism Minister Prahlad Singh Patel launches exhibition “Indian Heritage in Digital Space” at National Museum in?

(a) New Delhi

(b) Kolkata

(c) Mumbai

(d) Bengaluru

Answer. A

Top Of the Current Affairs Question Answer


Q3. Who among the following has won the Sir Garfield Sobers Trophy for Best Cricketer of the Year in ICC annual awards 2019?

(a) Eoin Morgan

(b) Ben Stokes

(c) Virat Kohli

(d) Steve Smith

Answer. B

Q4. Who among the following has won the award for Test Cricketer of the Year in ICC annual awards 2019?

(a) Virat Kohli

(b) David Warner

(c) Pat Cummins

(d) James Anderson

Answer. C

Q5. Who among the following has won the award for ODI Cricketer of the Year in ICC annual awards 2019?

(a) Virat Kohli

(b) Rohit Sharma

(c) Ben Stokes

(d) Jaspreet Bumrah

Answer. B

Top Of the Current Affairs Question Answer


Q6. Who among the following has won the Rachael Heyhoe Flint Award for ICC Women’s Cricketer of the Year in ICC annual awards 2019?

(a) Alyssa Healy

(b) Chanida Sutthiruang

(c) Ellyse Perry

(d) Harmanpreet Kaur

Answer. C

Top Of the Current Affairs Question Answer


Q7. Who among the following has won the ICC Women’s ODI Player of the Year in ICC annual awards 2019?

(a) Ellyse Perry

(b) Deepti Sharma

(c) Punam Yadav

(d) Mithali Raj

Answer. A

Top Of the Current Affairs Question Answer


Q8. Who among the following has won the ICC Women’s T20I Player of the Year in ICC annual awards 2019?

(a) Ellyse Perry

(b) Deepti Sharma

(c) Alyssa Healy

(d) Mithali Raj

Answer. C

Q9. Chanida Sutthiruang has won the ICC Women’s Emerging Player of the Year in ICC annual awards 2019. She represents which of the following country?

(a) Nepal

(b) Thailand

(c) England

(d) Ireland

Answer. B

Top Of the Current Affairs Question Answer


Q10. Who among the following has been elected as a bureau member of the International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) for the period 2020-23?

(a) James Watson

(b) Alan Guth

(c) Jane Goodall

(d) Bipul Behari Saha

Answer. D

Q11. Name the Union Territory which is hosting the first-ever Food Processing Summit which aims to attract investors to the region.

(a) Lakshadweep

(b) Ladakh

(c) Chandigarh

(d) Dadra and Nagar Haveli

Answer. B

Top Of the Current Affairs Question Answer


Q12. Name the Russian Prime Minister who has submitted his resignation to take on a new job as deputy head of Russia’s Security Council.

(a) Boris Yeltsin

(b) Sergey Shoygu

(c) Vladimir Putin

(d) Dmitry Medvedev

Answer. D

Q13. The 7th edition of Conference of Commonwealth Parliamentary Association (CPA) India Region will be held in?

(a) Lucknow, Uttar Pradesh

(b) Kanpur, Uttar Pradesh

(c) Ghaziabad, Uttar Pradesh

(d) Allahabad, Uttar Pradesh

Answer. A

Q14. Union Minister Dharmendra Pradhan will inaugurate a fuel conservation campaign “_______”, which aims to spread the message of fuel conservation and greener environment across India.

(a) Samridhi

(b) Saksham

(c) Sashakt

(d) Sakshar

Answer. B

Top Of the Current Affairs Question Answer

Q15. The India Meteorological Department (IMD) celebrated its 145th Foundation Day on?

(a) 15 January 2020

(b) 16 January 2020

(c) 14 January 2020

(d) 13 January 2020

Answer. A

Post a comment

0 Comments