Top Of the Current Affairs :- 18 Janaury 2020 Latest Current Affairs Of the Day in English

Top Of the Current Affairs :- 18 Janaury 2020 Latest Current Affairs Of the Day in English 

Read 18 January 2020 Current Affairs. Today Latest Current Affairs (18th Jan 2020) | Daily, Weekly, Monthly Current Affairs Quiz  for all Competitive Exams (UPSC, SSC, Banking and More) by Taja current affairs 

Top Of the Current Affairs :- 18 Janaury 2020 Latest Current Affairs Of the Day in English

Top 18 Jan Current Affairs of the Day
Q1. Which major tech-company recently announced that it has planned to cut more than half of carbon emissions across its supply chain, by 2030?

(a) Google
(b) Microsoft
(c) Infosys
(d) IBM

Answer: (b) Microsoft

Q2. Recently, the toll-free number ‘8884333331’ for Missed Call Alert facility of users, was launched for which application?

(a) FASTags
(b) BHIM
(c) UMANG
(d) NPS


Answer: (a) FASTags

Q3. The second Tejas Express, which was recently flagged off, connects Mumbai with which city?

(a) Pune
(b) Hyderabad
(c) Ahmedabad
(d) Nagpur

Answer: (c) Ahmedabad

Top 18 Jan Current Affairs of the Day

Q4. The ‘World Economic Situation and Prospects report’ is released by which organisation?

(a) World Bank
(b) United Nations (UN)
(c) International Monetary Fund (IMF)
(d) Asian Development Bank (ADB)


Answer: (b) United Nations (UN)

Q5. The first edition of “Krishi Manthan” summit is being held in which state?

(a) Assam
(b) Tamil Nadu
(c) Andhra Pradesh
(d) Gujarat


Answer: (d) Gujarat

Top 18 Jan Current Affairs of the Day
Q6. Who has been recently conferred with the 29th Saraswati Samman Award?

(a) Vikram Seth
(b) Mahabaleshwar Sail
(c) Vasdev Mohi
(d) Padma Sachdev

Answer: (c) Vasdev Mohi

Q7. The Government of India and the Government of Assam has signed a Loan Agreement with which International Financial Organisation, to modernise Assam’s Passenger Ferry Sector?

(a) Asian Development Bank
(b) Asian Infrastructure Investment Bank
(c) World Bank
(d) New Development Bank


Answer: (c) World Bank

Top 18 Jan Current Affairs of the Day

Q8. Which Indian satellite has been recently launched from French Guiana?
(a) RISAT 2B
(b) GSAT 30
(c) GSAT 7A
(d) IRNSS 1H


Answer: (b) GSAT 30

Q9. Which country is to offer e-visa facility to Indian Tourists?
(a) Canada
(b) South Africa
(c) Kenya
(d) Ireland


Answer: (b) South Africa

Q10. What is the name of the Biggest Airborne Exercise recently conducted by the Indian Army?
(a) Him Vijay
(b) Dhruv Sakthi
(c) Winged Raider
(d) Yudh Abhiyas

Answer: (c) Winged Raider
Top 18 Jan Current Affairs of the Day

Post a comment

0 Comments