Top Current Affairs of the Day: 14 January 2020 latest current affairs in English

Top Current Affairs of the Day: 14 January 2020 latest current affairs in English 



Read 14 January 2020 Current Affairs. Today Latest Current Affairs (14th

 Jan 2020) | Daily, Weekly, Monthly Current Affairs Quiz 

for all Competitive Exams (UPSC, SSC, Banking and More) by 

tajacurrentaffairs


1. Which country hosted Muslim Congregation Bishwa Ijtema?

a. Oman
b. Bangladesh
c. Sri Lanka
d. Iran

Answer. B
2. What is the theme of 18th Dhaka International Film Festival?

a. Better Film, Better Audience, Better Society
b. Better Audience, Better People, Better Film
c. Better Society, Better People, Better Film
d. None of the above

Answer. A

3. India’s 1st Cyber Crime Prevention Unit ‘AASHVAST’ launched in?

a. Gujarat
b. Rajasthan
c. Manipur
d. Meghalaya

Answer. A

4. Union Steel Minister unveils mission PURVODAYA in?

a. Mumbai
b. New Delhi
c. Jaipur
d. Kolkata

Answer. D
5. The Union Minister for Women & Child Development Smriti Irani launched 3 welfare schemes for women in?

a. Puducherry
b. Meghalaya
c. Sikkim
d. Goa

Answer. D

6. Under Yashaswini Scheme for women, what is the amount on which State Govt. will provide Interest Free Loan?

a. 5 Lakh
b. 6 Lakh
c. 7 Lakh
d. 10 Lakh

Answer. A

7. World Future Energy Summit commences in?

a. Abu Dhabi
b. Dubai
c. Tehran
d. Muscat

Answer. A

8. Who got the BCCI’s Polly Umrigar Award?

a. K L Rahul
b. Kumar Ashwin
c. Jaspreet Bumrah
d. Mayank Aggarwal

Answer. C

9. Who is the President of BCCI?

a. Rahul Dravid
b. Sourav Ganguly
c. DK Jain
d. Pawan Kumar

Answer. B

10. Who has won the Best International Cricketer (women) Award?

a. Shefali Verma
b. Poonam Yadav
c. Manpreet Chillar
d. Amanpreet Kaur

Answer. B

11. What was the theme of 23rd National Youth Festival 2020?

a. Fit India Fit Youth
b. Fit Youth Fit India
c. Fit India and Youth
d. Fit Youth and India

Answer. B

Post a comment

0 Comments