The Most Important Current Affairs Of the Day: 24 January 2020 latest in English

The Most Important Current Affairs Of the Day: 24 January 2020 latest in English 

Read 24 January 2020 Current Affairs. Today Latest Current Affairs (24th Jan 2020) | Daily, 
Weekly, Monthly Current Affairs Quiz for all Competitive Exams (UPSC, SSC, Banking and 
More) by Taja Current Affairs

The Most Important Current Affairs Of the Day: 24 January 2020 latest in English







The Most Important Current Affairs Of the Day

Q1. Name the Indian shooter who has won the gold medal in 10m air rifle women’s category in
 Meyton Cup held in Austria.

(a) Anjum Moudgil
(b) Manu Bhaker
(c) Mehuli Ghosh
(d) Apurvi Chandela

Correct Answer: (d) Apurvi Chandela

Q2. Which of the following bank has rolled out “Cardless Cash Withdrawal” service through 
ATM?

(a) ICICI Bank
(b) Yes Bank
(c) Axis Bank
(d) HDFC Bank


Correct Answer: (a) ICICI Bank

Q3. Which state has become the 1st state in the country to implement Agricultural land 
leasing policy?

(a) Haryana
(b) Himachal Pradesh
(c) Punjab
(d) Uttarakhand


Correct Answer: (d) Uttarakhand

Q4. Name the company which has signed an MoU with Ghana’s National Petroleum Authority 
for proper implementation of the Ghana’s National LPG Promotion Policy.

(a) Bharat Petroleum Corporation Limited
(b) Indian Oil Corporation Limited
(c) Hindustan Petroleum Corporation Limited
(d) Oil and Natural Gas Corporation


Correct Answer: (b) Indian Oil Corporation Limited

Q5. Name the Indian shooter who has won the gold medal in 10m air rifle men’s category in
 Meyton Cup held in Austria.

(a) Abhishek Verma
(b) Jagdish Tytler
(c) Shrikant Verma
(d) Divyansh Singh Panwar

Correct Answer: (d) Divyansh Singh Panwar

Q6. The United Nations has lowered India’s GDP growth rate to ___ for the Fiscal Year 
2019-20.

(a) 5.6%
(b) 5.7%
(c) 5.8%
(d) 5.9%


Correct Answer: (b) 5.7%

Q7. ICICI Bank has rolled out “Cardless Cash Withdrawal” service which can be used for 
cash withdrawal having a per day transaction limit of?

(a) Rs 10,000
(b) Rs 15,000
(c) Rs 20,000
(d) Rs 25,000

Correct Answer: (c) Rs 20,000

Q8. The Union Minister of State for Shipping (I/C) has participated in the High-level roundtable
 of United Nations AIDS programme at the World Economic Forum (WEF) in Davos, 
Switzerland. Name the Union Minister of State for Shipping (I/C).

(a) Hardeep Singh Puri
(b) Mansukh Mandaviya
(c) Prahalad Singh Patel
(d) Raj Kumar Singh

Correct Answer: (b) Mansukh Mandaviya

Q9. Name the payment system recently launched by the National Payments Corporation of 
India (NPCI) for automating payment clearing and settlement processes of NPCI products.

(a) Vajra Platform
(b) Tivra Platform
(c) Dhanush Platform
(d) Chakra Platform


Correct Answer: (a) Vajra Platform

Q10. The International Monetary Fund (IMF) has estimated India’s growth rate for the fiscal 
year 2019 at?

(a) 4.6%
(b) 4.7%
(c) 4.8%
(d) 4.9%

Correct Answer: (c) 4.8%

Post a comment

0 Comments